Ana Sayfa > Okulumuz Hakkında

Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu

Telefon : 04142155439 05423775098
Belgegeçer : 0414 216 43 13
Eposta Göndermek için tıklayınız
WEB https://urfafsmortaokulu.meb.k12.tr
Adres : BUHARA KAMPÜSÜ Buhara Mah. 11 Nisan Fuar Cad. E Blok No109 EYYÜBİYE / ŞANLIURFA
VİZYON : Öğrencilerin kendilerine, ailesine ve ulusuna yararlı birer birey olabilmeleri için nitelikli bir eğitimin verilmesi. Araştıran, soran, sorgulayan, eleştiri yeteneğine sahip olan, karşı çıkan, koşulsuz kabulü reddeden, düşüncelerini açıklamaktan korkmayan ve farklı düşüncelere saygı duyan, kendisini yenileyen ve geliştiren, yeniliklere açık olan, çağın gerektirdiği teknolojik olanaklardan yararlanmasını bilen, başarının sadece test çözmeden ibaret olmadığının farkında olan, paylaşma duygusunu geliştirmiş, şiddete ve kötü alışkanlıklara karşı çıkan, sporun zeka ve ahlakî kazanımların mimarı olduğunu bilen bireyler yetiştirilmesini sağlamaktır.
MİSYON : Milli Eğitim Temel Kanununda yer alan genel ve özel amaçlara uygun olarak; Sağlam karakterli, dürüst, kuvvetli bir vatan ve millet sevgisi olan, insani, milli ve ahlaki değerlerle donanmış, ülkesine yararlı, okuyan, inceleyen, araştıran, mili ve evrensel değerleri tanıyan benimseyen, araştırmacı, sorgulayıcı, kendi ayakları üzerinde durabilen, kendi düşüncelerini savunurken başkalarının düşünce ve haklarına saygı gösteren, görev ve sorumluluklarının bilincinde olan öğrenciler yetiştirmek.
BAŞARILAR :

Öğretmen :29
Öğrenci :576
Derslik :19
Konferans Salonu :1
Spor Salonu :1
Fen Laboratuvarı :1
BT Sınıfı :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :800
Revir:1
Öğretim Şekli :Tekli öğretim uygulanmaktadır.
Saatler : Derse başlayış saati 08:10 ders bitiş saati 14:30 Öğle arası 12:20- 13:00 arasıdır.
Bağlantı : ADSL
Yabancı Dil : İngilizce
Isınma : Kalorifer
Servis :
Ulaşım : Merkezden ulaşım yolcu otobüsleriyle sağlanmaktadır. 33A, 33B, 81, 36, 23, 95 numaralı otobüslerle Balıklıgöl Devlet hastanesi durağında inildiğinde yürüme mesafesindedir.
Yerleşim Yeri :
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Okulumuz il merkezindedir.
Kontenjan Bilgileri :
Sportif Etkinlikler :
Bilimsel Etkinlikler :
Proje Çalışmaları : 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı, 4007 Bilim Şenliği, AB Erasmus+ Projeleri
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : Okulumuzun 2015-2016 yıllarında iki Avrupa Birliği Projesi kabul görerek geçmiştir. "Öğrenci Merkezli Yaklaşım" projemizle Almanya, Hollanda, Belçika, Prag ülkelerine öğretmenlerimizle hareketliliğimiz gerçekleşirken bir diğer projemiz olan Eğitimde Koçluk projesiyle de Prag, İspanya ülkelerine hareketlilikte bulunulmuştur.
Yazdır :